Bőrtop, bőrfűző készítés

Bőrtop, bőrfűző készítés

 

Több évszázadon át a fűző nemcsak a nők, hanem a férfiak mindennapi ruhatárának is elengedhetetlen része volt. A fűző nőknél karcsúsítja a derekat, tipikus darázsderekat formál. És nem utolsó sorban – az Erzsébet királynő korabeli és a viktoriánus fűzők kivételével, melyek felső szegélye egyenes és végig laposan fut el – megemeli a melleket is. Különféle alkalmakhoz más és más fűző illett: létezett fűző lovagláshoz és terhesség idejére, utazáshoz, bálokhoz és a mindennapi viselethez is.

Minden kornak más volt a fűződivatja, mára rengeteg különféle szabású és stílusú fűző létezik, és különböző anyagból készíthetők, a bőrfűző is ilyen.

A fűzőket hosszúságuktól függően négy alapszabásformába sorolhatjuk. Különlegességük, hogy mindegyik típust lehet felsőruházatként hordani.

A mellet eltakaró és félmelles fűzőket blúz, top helyett szokás viselni, ritkán ezek felett is. A mell alatti és a derékfűzőket egyaránt lehet fehérneműként ruha alatt, vagy felsőruházatként blúz, szűk felső felett hordani.

A top abban különbözik a fűzőtől, hogy míg a fűző inkább sportosabb, fiatalosabb, lendületesebb, addig a top szabásvonala lehet a sportostól egészen a komoly alkalmi felsőig. Ám lehet Önnek a kedvence egy lendületes bőrfűző, vagy egy komolyabb szabású bőrtop, csak akkor érhet el tökéletes viseletet, ha méretes szabósággal varratja.

Varrónőink a bőrrel, úgy bánnak, mint „lélegző anyaggal”, maximális szakértelmük a garancia az elkészült ruhadarabok minőségére.

Várjuk megrendelését! Keressen bennünket bizalommal, mi tökéletes bőrtopot, bőrfűzőt szabunk, varrunk Önre!