Motoros kabát

Motoros kabát készítése

Különleges története van a motoros kabátnak. Amikor a motoros bőrdzsekire gondolunk, akkor elsősorban a vad amerikai lázadó szellem jut eszünkbe, és azok a világháborút megjárt amerikai pilóták, akik repülőgépjük mellett bőrdzsekiben mosolyogva pózoltak. Mivel ezek a fényképek bejárták az egész világot, a bőrkabátos fickókról mindenki valami különlegeset gondolt. A repülés szabadsága hasonló érzéseket váltott ki, mint a motorozás sebessége, nem utolsó sorban a motoros kabát  bőr anyaga, portól, esőtől védte meg legjobban az emberi testet.

A motoros dzseki napjainkban is ismert formájára és funkciójára nagyban rásegített az 1954-ben Marlon Brandoval forgatott A vad című kultikus film, ami motoros bandákról, tipikusan lázadó, vad magatartású fiatalok életéről szól.

A filmben Brando a Schott Bros által gyártott Perfecto márkanevű motoros bőrdzsekiben tűnik fel.  A filmnek köszönhetően, majd a ’60-as évekre jellemző formabontó és lázadó magatartással terjedt el először nyílván Amerikában a motoros bőrkabát is. Ami később az egész világot „megfertőzte”.

Ma már enyhe jóindulattal minden bőrdzsekit motoros dzsekinek is nevezhetünk, ám kétségtelen, hogy az igazi motoros bőrdzsekire a minőségi bőr anyaga az egyértelmű védjegy, illetve a cipzárak és övek, a különféle zsebek, valamint a cipzáras zsebek.

Természetesen motoros bőrkabátot egyéni igény, sőt egyéni tervek, elképzelések szerint is varrhatunk!

Mindig is motoros kabátra vágyott? Nem kell ahhoz szenvedélyes motoros legyen, hogy egy vagány, ám mégis elegáns motoros bőrdzsekije legyen!

Meglévő motoros bőrkabátját szeretné átalakítani, javíttatni? Csak jöjjön el hozzánk, és minőségi munkával fog találkozni!

Keressen bennünket bizalommal, minden munkánkra minőségi garanciát vállalunk!