Frakk

Frakk készítés

A frakk eredetét legendák övezik, de valamikor az 1700-as évek végére tehető kialakulása, amikor a francia katonák, a hosszú elálló szárnyas kabátban nehezen mozogtak, s megszabadultak a hosszú akadályozó szárnyaktól, így alakult ki az új kabáttípus.

A frakk a 19. század első felében volt hallatlanul népszerű. A 20. században veszített vonzerejéből, s ma már csak ritkán, általában ceremoniális eseményeken viselik. Nagyon szigorú, egyedi öltözet, pontos előírások vonatkoznak az egyes ruhadarabokra. A frakk-kabát fekete, elöl derékig ér, hátsó szárnyai a térdhajlatot verdesik. Kötelező viselet az oldalt szaténsávval díszített nadrág, a fehér mellény, az állógallér, a fehér csokornyakkendő, a fehér kesztyű, a fekete selyem térdzokni és a fűzős, fekete lakkcipő. Amennyiben a frakk fölé kabátot öltünk, nem feledkezhetünk meg a széles fehér selyemsálról.

Szalonunkban méretre szabva készítjük el Önnek ezt az egyedi stílusú öltözetet, amit igazán különleges alkalmakkor viselhet, ám varrónőink magas szakértelme a biztosíték a tökéletesen passzoló ruhadarabra.

Várjuk megrendelését! Keressen bennünket bizalommal, mi tökéletes frakkot szabunk, varrunk Önre!