Szmoking

Szmoking készítés

A szmoking története az 1800-as évek végén kezdődött, akkor kialakult jegyeit a mai napig viseli, később ezek a különleges vonalak a nőket is meghódították. Ahogy nevéből is adódik (smoking=dohányzás), eredetileg “dohányzókabátként” szolgált, a mára az elegancia felsőfokát jelentő öltözék. Az 1880-as években társasági urak, a vacsora elfogyasztása után, a dohányzó szobába vonultak, s ekkor a szűk, kényelmetlenebb frakkot, valami kényelmesebbre cserélték le, amiben könnyebben mozogtak és a dohányzás is élvezetesebb volt. Bár meglehet, mindez csak legenda.

A klasszikus reverű vagy sálgalléros szmokingot speciális kiegészítőkkel illik viselni, a fehér szmoking inggel, melynek keményített gallérja visszahajtott spiccű, fekete, sötétbordó, vagy sötétzöld csokornyakkendővel, spanyol övvel, ami egy széles selyem öv, valamint fűzős, fekete bőr- vagy lakk bőrcipővel.

Nem ritka azonban, hogy ismert színészek, a klasszikus hagyományt felrúgva gallér nélküli pólótrikóhoz veszik fel a szmokingot.

Szalonunkban méretre szabva készítjük el az Ön által kért szmokingot, ami varrónőink tudása révén valóban igazi ünnepélyes, alkalmi ruhadarab lesz.

Várjuk megrendelését! Keressen bennünket bizalommal, mi tökéletes szmokingot szabunk, varrunk Önre!