Szűk szoknya

Szűk szoknya készítés

A szűk szoknyát, a magas derekú, szimmetrikusan szabott szűk szoknyát, a tökéletes szoknyaként is szokták emlegetni.

A szoknya már az ősi barlangrajzokon is feltűnt, ami azt jelenti, hogy évezredekkel ezelőtt is viselték elődeink. Később a szoknya rendkívüli fejlődésen és változáson ment át, a görög ókorban a férfiak és a nők egyaránt szoknyaszerű ruhába jártak, majd idővel ez az öltözködési forma csak a nőkre volt jellemző. Átélte a századokra jellemző művészeti, öltözködési hullámokat, majd az 1870-es években az újra megelevenedő rokokó öltözködés abroncsszoknyás viseletét szorította ki a szűk szoknya. A 20. század elején 1910-től hirtelen pedig a szoknya nagyon szűk szabást kapott. Kényelmesen járni benne már csak úgy lehetett, ha megrövidítették.

Mai napig töretlen a sikere a szűk szoknyának, rövidebb, vagy hosszabb változatban minden nő ruhatárában ott van, ha nem is tartozik a legkényelmesebb viseletek közé, a tény, hogy a tiszta, érzéki nőiességet tükrözi egy jól megválasztott tűsarkúval; letagadhatatlan.

Szalonunkban a szabás tökéletességével készítjük el az Ön igényeihez, ízléséhez és testalkatához passzoló szűk szoknyát, amiben igazán kibontakoztathatja nőiességét.

Várjuk megrendelését! Keressen bennünket bizalommal, mi tökéletes szűk szoknyát szabunk, varrunk Önre!